Na spletni strani uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. V redu

Preberite več o piškotih

 

Spletni piškotki

 

Spletno mesto www.teva.si, s katerim upravlja

Logos Trend, d. o. o.
Brodišče 15
1236 TRZIN

, uporablja piškotke.

Kaj je piškotek?

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabniki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Piškotki niso škodljivi saj ne vsebujejo trojanskih konjev, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • - za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • - za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • - na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • - za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • - za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • - za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

 

Kateri so piškotki na tej strani

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

 

osCsid Piškotek spada v skupino Obvezni piškotki in je nujen za delovanje spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer nakup obutve ipd. Čas trajanja piškotka: do konca seje.
eucookie Se namesti, ko kliknete gumb V redu in s tem potrdite da ste bili seznanjeni z obvestilom o uporabi poškotkov na strani. Čas trajanja piškotka: 1 leto.
Piškotki storitve YouTube (PREF, use_hitbox, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC) Navedeni piškotki se naložijo ob ogledu ali deljenju videoposnetka. Omogočajo zaznavanje uporabnikove razpoložljive pasovne širine, štetje ogledov in deljenje posnetka. Čas trajanja piškotka: Demographics (6 mesecev),ACTIVITY (do konca seje),use_hitbox (do konca seje),PREF (10 let),VISITOR_INFO1_LIVE (8 mesecev),YSC (do konca seje).
Piškotki storitve Facebook (datr, fr, lu) Piškotek nastavi vtičnik za Facebook. Omogoča všečkanje in deljenje vsebine. Čas trajanja piškotka: datr (2 leti), fr (1 mesec), lu(2 leti).